Dunja Škofič "Šepetanje duše"

Lokacija: Mala galerija Občine Škofja Loka
Od:
Do:

Vabljeni v Malo galerijo Občine Škofja Loka na ogled razstave Dunje Škofič "Šepetanje duše". 

Razstava bo na ogled od 1.9. 2017 do 27.9. 2017 v Mali galeriji Občine Škofja Loka.

Mala galerija Občine Škofja Loka je odprta:
ponedeljek od 7.30 do 15.00 ure
torek od 7.30 do 15.00 ure
sreda od 7.30 do 17.00 ure
četrtek od 7.30 do 15.00 ure
petek od 7.30 do 12.00 ure

Dunja Škofic, rojena 18.7.1962 na Jesenicah. Dokončana splošna gimnazija in strokovni izpit za knjižničarja. Po očetu Brezjanka, po materi Žirovka, živim pa v Podvrhu (občina Gorenja vas – Poljane).
V družini imamo različne umetniške talente ter dar povezovanja s kozmičnimi energijami. Oboje se odraža v mojem likovnem delovanju. Razstavo sem poimenovala »Šepetanje duše«, ker natančno to je. Duša mi šepeta o tem, da ob prehodu na višji nivo zavesti doživimo večjo notranjo spremembo. Odstre se nov, širši pogled na svet. Če se izrazim po slikarsko, smo pred tem videli le črno, belo, pa še malo sive, zdaj pa zagledamo vse mogoče barve in njihove odtenke, pravzaprav se kar sproti ustvarjajo nove. Nakazujejo celo paleto možnosti, življenjskih priložnosti, ki se lahko pokažejo zato, ker smo zavrgli iztrošene miselne vzorce in se odrekli nekdaj tako ustoličeni volji do bolečine. Namesto tega prideta radost in raziskovalni duh. Pot v neznano nas več ne plaši, želimo si le novega, drugačnega, spreminjajočega. Obstaja tudi močna želja, da iz svojega polja umaknemo še zadnje, kar nas ovira pri doseganju cilja.
Z opazovanjem sebe, vpogledom v lastno notranjost, spoznavanjem lastne biti, ki je dragulj, pridobimo verovanje vase, tako bolj zaupamo notranjemu glasu, intuiciji. Z virom moči, ki pride od znotraj in je vedno povezan tudi z izvorom, zmoremo več, si upamo več, včasih tudi kaj tvegamo in premagamo prepreke, ki to niso, le mi smo jih nekoč tako videli. Postanejo priložnosti. Aktiviramo nove ustvarjalne sposobnosti, ki prinesejo še večjo raznolikost, znamo uravnotežiti moč in nežnost, s katero motiviramo in damo upanje tudi drugim. Pokažemo jim, kako lahko še mnogo dobrega storimo zase in posredno za izboljšanje življenja na Zemlji.