Koncert Komornega orkestra šole Westminster

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka
Od:
Do:

IX. Mednarodni cikel koncertov

Koncert Komornega orkestra šole Westminster (Velika Britanija)

Torek, 18. julija 2017 ob 19.00

Westminsterska šola - ena vodilnih neodvisnih šol v Veliki Britaniji in v resnici tudi »valilnic« glasbenih talentov - se lahko s ponosom pohvali, da so se na njej šolali glasbeniki takšnega kova kot so Sir Adrian Boult, Sir Roger Norrington, Sir Andrew Lloyd Webber, Ian Bosteridge, George Benjamin, Julian Anderson, kakor tudi zvezdnika Mika in Dido ter člani skupine Clean Bandit.
Spričo dejstva, da izhajajo iz okolja, v katerem je bila glasba vselej zelo pomemben del šolanja in da sleherni teden precej časa namenjajo kakovostni vadbi in koncertiranju, mladi glasbeniki izvajajo najzahtevnejša dela iz simfoničnega repertoarja. Tako je bilo v zadnjem času na koncertih Westminsterskega šolskega simfoničnega orkestra v znanih koncertnih dvoranah po Veliki Britaniji med drugim mogoče prisluhniti tudi Mozartovi Simfoniji št. 40, Wagnerjevi Uverturi k Tannhäuserju, Sibeliusovi simfonični pesnitvi Finlandia, Beethovnovi 3. simfoniji Eroica, Dvořákovi Simfoniji št. 9 »Iz novega sveta«, Elgarjevemu Koncertu za violončelo in orkester v E-molu, Mozartovemu Koncertu za klarinet in orkester v A-duru, itn.
Številni glasbeniki Westminsterskega simfoničnega orkestra so tudi člani Nacionalnega mladinskega orkestra Velike Britanije, Nacionalnega otroškega orkestra in Simfoničnega orkestra londonskih šol.
Kot napoveduje glasbeni direktor orkestra Tim Garrard, ki ima za seboj zavidljivo pevsko in dirigentsko kariero, bodo mladi in nadvse ambiciozni glasbeniki na škofjeloškem koncertu odigrali lahkoten in med poslušalci klasične glasbe zelo priljubljen program. S svojim solističnim nastopom v Koncertu za violončelo v C-duru ga bo še posebej popestril osemnajstletni čelist Hamzah Zaidi, ki je poleg tega, da vodi sekcijo čelistov v Šolskem simfoničnem orkestru in Godalnem ansamblu solistov, še član že prej omenjenega Nacionalnega mladinskega orkestra.

Še en razlog več torej za obisk prijetnega poletnega koncerta v Škofji Loki pod dirigentsko taktirko prav tako šele osemnajstletnega maestra Yume Kitahare. …

Vstop prost!