"Skozi ustvarjanje do stika s seboj", razstava likovnih del DC ŠENT

Lokacija: Mala galerija Občine Škofja Loka
Od:
Do:

Vabljeni v Malo galerijo Sokolskega doma na ogled razstave likovnih del Dnevnega centra ŠENT Škofja Loka "Skozi ustvarjanje do stika s seboj. 

Razstava bo na ogled do 17.5.2017.

Mala galerija Občine Škofja Loka je odprta:
ponedeljek od 7.30 do 15.00 ure
torek od 7.30 do 15.00 ure
sreda od 7.30 do 17.00 ure
četrtek od 7.30 do 15.00 ure
petek od 7.30 do 12.00 ure

Na razstavi so na ogled likovna dela posameznikov, ki obiskujejo ŠENT. Nekatera so nastala v domačem okolju, druga pa na ustvarjalnih delavnicah. Ustvarjalne delavnice so namenjene notranjemu sproščanju, prebujanju ustvarjalnosti, krepitvi samopodobe in pozitivnih čustev do sebe.

ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje je neprofitna, nevladna, humanitarna organizacija,
ki je namenjena posameznikom s težavami v duševnem zdravju, njihovim svojcem in prijateljem, osebam v trenutni duševni stiski in tudi vsem ostalim, ki jih zanima področje duševnega zdravja. Združenje je bilo ustanovljeno leta 1993.
Namen društva je varovanje človekovih pravic in dostojanstva oseb s težavami v duševnem zdravju, doseči višjo stopnjo njihove vključitve v družbo in povečati njihovo zaposljivost.
Društvo je ustanovljeno za izvajanje dejavnosti na področjih zagovorništva, psihosocialne in zaposlitvene rehabilitacije ter ustvarjanja novih delovnih mest za osebe s težavami v duševnem zdravju, socialno izključene in druge težje zaposljive osebe ter njihove svojce.
Dnevni center Šent v Škofji Loki deluje od leta 2009, glavni namen je izvajanje psihosocialne rehabilitacije ljudem, ki imajo težave v duševnem zdravju, njihovim svojcem in ostalim, ki jih zanima tovrstno področje.
V dnevnem centru ŠENT posamezniku nudimo možnost za izboljšanje vsakodnevno potrebnih socialnih spretnosti. S ponudbo informacij in svetovanj odpiramo nove poti reševanja težav. Spodbujamo samoaktivnost, prevzem lastne odgovornosti in samopomoč. Širšo javnost informiramo o duševnih boleznih in o novostih v spoprijemanju s posledicami le-teh. S pravočasnim informiranjem skušamo te posledice zmanjšati.

Podatki:
Dnevni center ŠENT Škofja Loka
Mestni trg 38, 4220 Škofja Loka
Tel.: 04/ 51 83 730
Delovni čas: vsak delovnik med 7.30 in 15.30 uro

Kontaktne osebe:
Vodja dnevnega centra in svetovalka:
Špela Podobnik, uni. dipl. soc. del.
Tel.: 04/ 51 83 730
E-pošta: spela.podobnik@dc.sent.si

Vabilo (pdf)