Razstava idejnih projektov za nov vrtec Kamnitnik

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka
Od:
Do:

Vabljeni v Malo galerijo Občine Škofja Loka na ogled razstave idejnih projektov za nov vrtec Kamnitnik. 

Razstava bo na ogled od 28.3. do 24.4. 2017 v Mali galeriji Občine Škofja Loka. 

Mala galerija Občine Škofja Loka je odprta:
ponedeljek od 7.30 do 15.00 ure
torek od 7.30 do 15.00 ure
sreda od 7.30 do 17.00 ure
četrtek od 7.30 do 15.00 ure
petek od 7.30 do 12.00 ure

IZGRADNJA VRTCA KAMNITNIK NA OBMOČJU STARE VOJAŠNICE ŠKOFJA LOKA

Novi vrtec Kamnitnik bo zgrajen na severnem robu vzhodnega dela območja bivše vojašnice.

Cilj projekta je izgradnja nove, energetsko varčne dvoetažne zgradbe za namen predšolske vzgoje. Vrtec bo zgrajen z naravi prijaznimi materiali, materiali boljše kvalitete, z uporabo obnovljivih virov energije in bo prostorsko in funkcionalno ustrezal veljavnim pravilnikom ter bo tudi srednjeročno zagotavljal ustrezne prostore za otroško varstvo.
Občina Škofja Loka si že vrsto let prizadeva za izgradnjo novega vrtca. Tako so se odločili, da pred pripravo projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja, pridobijo idejne projekte in se odločijo za najboljšo rešitev.

Osnovno izhodišče za arhitekturno rešitev je ustvariti otrokom prijazen prostor, ki bo poleg nemotenega vzgojno izobraževalnega procesa, vsem otrokom nudil tudi dovolj prostora za druženje in igro. Pri izgradnji vrtca je predvsem pomembna uporaba naravnih materialov, torej takšnih, ki so prijetni na otip, omogočajo dobro vzdrževanje in niso preobčutljivi na mehanske poškodbe.

Objekt mora biti projektiran kot nizkoenergetski (»skoraj nič energijski«), predvidi naj se tudi izgradnjo objekta z naravi prijaznimi in razgradljivimi materiali in uporabo tudi obnovljivih virov energije.