»KATRE«, razstava štirih slikark

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka
Od:
Do:

»KATRE«, razstava štirih slikark Barbare Demšar, Barbare Kastelec, Agate Pavlovec in Martine Štirn

Vabljeni v vhodno dvorano Sokolskega doma na ogled razstave štirih slikark "KATRE". 

Razstava bo na ogled do 30.8.2017.

Sokolski dom je v času razstave odprt:
od torka do petka od 10. do 12. ure ter od 17. do 19. ure
ob sobotah od 9.30 do 12.30 ure
ob nedeljah od 9.30 do 12.30 ure in od 17. do 19. ure
prazniki: zaprto

Razstava je del multimedijskega projekta GIB SLIKE IN GLASBE, ki ga soustvarjajo Združenje umetnikov Škofja Loka, Orkester Amadeo z dirigentom Tilnom Drakslerjem in solistko Urško Rihtaršič ter plesalka Claire Huber.
Razstava se bo zaključila z Multimedijskim dogodkom GIB SLIKE IN GLASBE v Kristalni dvorani Sokolskega doma 30. avgusta 2017 ob 19.30 uri.


Razstava »Katre«, ki je del multimedijskega projekta »Gib slike in glasbe« bo na ogled v vhodni dvorani Sokolskega doma. Projekt soustvarjajo Združenje umetnikov Škofja Loka, Orkester Amadeo z dirigentom Tilnom Drakslerjem in solistko Urško Rihtaršič ter plesalka Claire Huber. Zaključni dogodek projekta bo 30. avgusta ob 19.30 uri v Kristalni dvorani.
Projekt je zasnovan v navezavi glasbe, slikarske in plesne umetnosti, rdečo nit pa predstavlja ravno njihovo medsebojno dopolnjevanje in navezava med: slišanim in videnim. Tovrstna navezava dopušča veliko mero svobode in hkrati na najčudovitejše načine spodbuja poslušalčev miselni tok in njegovo lastno doživljanje dogodka. Pri projektu bo tako poleg glasbenikov orkestra Amadeo ter solistke harfistke Urše Rihtaršič in umetninami škofjeloških likovnih ustvarjalcev, sodeloval tudi profesionalni plesalec/plesalka.


Barbara Demšar je leta 1997 je diplomirala na oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani pri prof. Hermanu Gvardjančiču. Izpopolnjevala se je v Cité Internationale Des Arts, v Parizu, Francija, 2001, in Vermont Studio Center, Johnson, Vermont, ZDA, 2002. Za svoje delo je prejela številne pohvale, priznanja in nagrade (20) v Sloveniji, na Hrvaškem in v ZDA. Leta 2002 je prejela Groharjevo štipendijo, ki jo od leta 1980 podeljujeta Združenje umetnikov Škofja Loka in Občina Škofja Loka. Štipendijo je prejela za cikel Poti, ustvarjen v pariškem ateljeju. Pripravila je preko 20 samostojnih razstav, sodelovala pa je na več kot dvesto skupinskih razstavah doma in v tujini. Živi in ustvarja kot svobodna umetnica v Škofji Loki.


Martina Fukuhara Štirn je rojena leta 1971 v Kranju. Je magistra umetnosti, psihologinja, doula, plesalka, slikarka, lutkarica – samostojna umetnica v Sloveniji.
Leta 1998 je diplomirala iz klinično, razvojne psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, leta 2002 pa je diplomira iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 2007 končala tudi magistrski študij slikarstva. Med letoma 2004 in 2006 se je študijsko izpopolnjevala na akademiji za likovno umetnost v Pragi.


Barbara Kastelec je rojena 8. 9. 1976 v Kranju s stalnim prebivališčem v Žireh. Leta 2001 je diplomirala pri doc. dr. Nadji Zgonik in prof. Emeriku Bernardu na ljubljanski ALUO, kjer je leta 2004 konča še podiplomski študij pod mentorstvom prof. Gustava Gnamuša. Istega leta je sodelovala kot likovni vodja projekta pri mednarodnem projektu Let´s realise the White Paper through Art, ki se je zgodil v Wroclawu( Poljska) v okviru programa EU Youth for Europe. Leta 2001 je prejels 2. nagrado na XI. koloniji diplomantov ALU v Velenju in bila trikrat nagrajena na Ex-temporu Piran (2006, 2013, 2016). Živi in dela v Ljubljani.


Agata Pavlovec je rojena leta 1973 v Kranju. Najprej se je vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, smer Likovna pedagogika, kasneje pa na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani kjer je leta 2002b diplomirala iz slikarstva pri prof. Emeriku Bernardu in prof. Jožefu Muhoviču. Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani je leta 2012 zaključila tudi Pedagoško andragoško izobraževanje.
Sodeluje na različnih skupinskih razstavah in kolonijah, samostojno pa razstavlja od leta 2002. Je članica ZDSLU in Združenja umetnikov Škofja Loka. Poleg slikarstva se ukvarja še z organizacijo razstav in prireditev, s pedagoško dejavnostjo, kot so likovni tečaji, delavnice in predavanja,vodi po likovnih razstavah, sodeluje pa tudi z različnimi neprofesionalnimi gledališkimi skupinami. Za svoje delo je prejela več priznanj in nagrad, med drugim Groharjevo štipendijo in priznanje Občine Železniki.