Mala razstavna galerija Škofja Loka

V avli Žigonove hiše na Mestnem trgu, v kateri posluje občina Škofja Loka,so bile pogosto na ogled različne razstave. Z galerijsko dejavnostjo smo pričeli po letu 2002, zaradi pomanjkanja primernih razstavnih prostorov v Škofji Loki, pa je Mala razstavna galerija kot smo jo poimenovali, postajala vse bolj prepoznavna. Prepričani smo, da lahko postane prevodnik novih vzpodbud pri predstavitvi umetniških del mladih ustvarjalcev in različnih društev tako ljubiteljski publiki kot tudi strokovni javnosti.
Ker želimo ta prostor še bolj vpeti v vitalno dogajanje sodobnih umetniških praks v našem mestu, vabimo vse ustvarjalce, da se s svojimi predlogi in sodelovanjem predstavijo domačemu občinstvu.
Prva razstava v okviru galerije je bila izvedena leta 1998, od takrat se razstave s fotografsko in likovno vsebino vrstijo nepretrgoma, druga zadrugo, skozi celo leto. Med gosti je veliko priznanih imen ne le loške,temveč tudi slovenske fotografije in likovne umetnosti. Ob 40-letnici pobratenja med srednjeveškima mestoma Medicina in Škofja Loka je bila na pobudo občine Škofja Loka decembra 2008 organizirana razstava umetniških del profesorja Luige Samoggia in škofjeloškega fotografa Tomaža Lundra.
Ob 10. obletnici pobratenja med občinama Škofja Loka in Maasmechelen smo poleti 2009 gostili razstavo umetniških del likovnega društva Makk iz Maasmechelena, ob 90. letnici življenja Toneta Mlakarja pa smo leta 2011 gostili njegovo vrhunsko razstavo akvarelov.
V galeriji pa so se je v tem času predstavila tudi številna društva:Muzejsko društvo Škofja Loka, društvo Sotočje, društvo upokojencev,medobčinsko društvo gluhih in naglušnih za Gorenjsko – Auris Kranj, avtorsko razstavo Marte Gartner iz Kapucinske knjižnice Škofja Loka , Vrtec Sončni žarek in še mnogi drugi.
V program galerije Občine Škofja Loka se vključujejo tudi razstave ljubiteljskih ustvarjalcev, bodisi samostojno, bodisi v sklopu društva, ki s svojimi kakovostnimi deli prav tako bogatijo mozaik kulturnega utripa občine Škofja Loka.
MALA RAZSTAVNA GALERIJA JE ODPRTA:
V ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure ter v petek od 8. do 12. ure.

Mala razstavna galerija